Couscous 500g

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Couscous 500g
  • Couscous 500g
€ 3,45 Incl. btw

-Wat-
*populaire soort rijst uit Noord Afrika*
-Smaak-
*rijk aan koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen*
-Soort tarwe-
*100% biologische volkoren tarwegriesmeel*
-Inhoud-
*500 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Couscous 500g

De couscous integrale van Girolomoni wordt gemaakt van 100% biologische volkoren tarwegriesmeel en wordt geproduceerd in de omgeving van Ferrara, in de provincie Emilia Romagna in het noorden van Italië. De tarwe wordt uitsluitend geteeld met behulp van natuurlijke methoden zonder pesticiden en herbiciden en is van een uitstekende kwaliteit. De couscous wordt voorgekookt, gestoomd en gedroogd bij lage temperaturen waardoor het eindproduct rijk is aan koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Deze couscous is niet alleen gezond, maar is ook erg lekker en bovendien gemakkelijk te bereiden!

Inhoud 500 gram
Ingrediënten 100% biologische couscous gemaakt van volkoren tarwegriesmeel, water
Kooktijd 11 minuten
Houdbaarheid  24-36 maanden





Volkoren Couscous

Deze biologische couscous wordt gemaakt van griesmeel van uitsluitend volkoren harde tarwe van Italiaanse oorsprong. Zij worden geteeld zonder pesticiden en herbiciden en zijn van topkwaliteit. Couscous bestaat als het ware uit kleine korreltjes gemalen tarwe en water. Beiden worden met elkaar gemengd en gestoomd, waardoor er aan elkaar geplakte couscous balletjes ontstaan. Vervolgens worden de balletjes uit elkaar gehaald, gedroogd, gekoeld en gezeefd.

Deze volkoren couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, B-vitamines, vitamine E en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Voor volkoren couscous gelden dan ook dezelfde gezondheidseffecten als voor andere volkoren producten. Zo verklein je met het eten van volkoren producten de kans op hart- en vaatziekten. Couscous bevat gluten en is daarom ongeschikt voor mensen met een glutenallergie.

 Couscous van volkoren tarwe 
100% biologisch
 Gezonde vervanger voor rijst of pasta

Couscous is een ideale vervanger voor rijst- of pastagerechten. Je kookt het snel en eenvoudig op 5 minuten gaar. Het past bij zowel vlees, vis als gevogelte. Warm is deze volkoren couscous lekker bij ragout sauzen en ovenschotels. Afgekoeld zijn de couscouskorrels lekker in salades.

Over Girolomoni 

Girolomoni is een kleine coöperatie en pastaproducent uit de regio Le Marche. Het bedrijf is voornamelijk bekend om zijn biologische producten en voeding.

De geschiedenis van Girolomoni begint in 1971, als oprichter Gino Girolomoni, een jonge burgemeester is van de kleine gemeente Isola del Piano in de regio Le Marche. Hij ziet het platteland leeglopen door zorgen over de werkgelegenheid. Hij zoekt naar manieren om het tij te keren. Met zijn voorliefde voor de natuur en de landbouw begint hij met initiatieven die gericht zijn op de bevordering van de winning en het ondersteunen van de oude agrarische cultuur. Hij organiseert cursussen over biologische landbouw en conferenties welke intellectuelen, journalisten en technici aantrekt uit heel Italië.

Dat alles leidt uiteindelijk op 13 juli 1977 tot de oprichting van een landbouw coöperatie genaamd “Cooperativa Agricola Alce Nero”, welke na zo'n 25 jaar verandert in “Montebello”. Na de dood van Gino Girolomoni in maart 2012, verandert de naam van het bedrijf weer en krijgt het uiteindelijk de naam van zijn oprichter, “Girolomoni”.

Hoewel de pasta wordt gemaakt van verschillende graansoorten uit het hele land, vindt het gehele productieproces van Girolomoni nog steeds plaats in de heuvels van Montebello nabij het dorpje Isola del Piano. Met zo’n dertig aandeelhouders en vijftig medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biologische landbouw.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x