Cantuccini Amandel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Cantuccini Amandel
  • Cantuccini Amandel
€ 3,50 Incl. btw

-Wat-
*doos cantuccini amandel koekjes*
-Smaak-
*knapperige koekjes met zoete amandelsmaak*
-Lekker bij-
*koffie, thee of dessert*
-Inhoud-
*100 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Cantuccini Amandel

Cantuccini, ook wel koekje van Prato genoemd, zijn de trotse zoetwaren uit Toscane. De deeg die gebruikt wordt is gemaakt van meel, suiker, eieren, amandelen en pijnboompitten. De amandelen zijn hierbij niet gebrand of geblancheerd. De koekjes hebben een traditionele langwerpige vorm, verkregen door de diagonale snede van de deegstreng na het koken. De lengte van de cantuccini is gewoonlijk 10 centimeter. 

Inhoud 100 gram
Ingrediënten meel, geraffineerde suiker, hele gepelde amandelen uit Sicilië (23%) en boter (12%) 
Gebruik voor bij thee en koffie en dessert


Biscotti met amandelen

Een officiële inwijding van deze amandelkoekjes vond plaats in jawel, het woordenboek van ‘de Academie van zemelen’ die in 1691 een eerste definitie van de koekjes gaf: "biscuit plakken, fijn meel met suiker en ei duidelijk". Traditioneel worden Cantuccini samen verkocht met andere Toscaanse zoetwaren zoals bruttiboni. De naam Biscotti di Prato wordt ook vaak gegeven aan deze koekjes. Echter wijst deze naam vooral op de varianten die er zijn van de echte cantuccini. Varianten die afwijken van het traditionele recept. De afwijkingen vinden plaats door bijvoorbeeld de afwezigheid van gist, vetten en aroma’s.  

  Knapperige amandelkoekjes
  Gemaakt van gepelde amandelen (niet geroosterd) uit Sicilië
  Heerlijk om in thee of koffie te dopen

Gebruik

In veel cafés en restaurants in Toscane, maar ook gewoon op de hoek van de straat kunt u proeven van cantuccini koekjes. De Toscanen soppen de koekjes in een lokaal versterkte wijn genaamd Vin Santo (likeurwijn). Uiteraard kan je de koekjes ook soppen in koffie (bij voorkeur cappucino) of thee. De koekjes worden hierdoor zachter en nog fijner om te eten. 

Cantuccini koekjes bewaren

Door de hardheid van de koekjes is het heel gemakkelijk deze lang te bewaren. Zodra opgemaakt kunt de andere koekjes het beste bewaren in een koektrommel die makkelijk is af te sluiten. Zo blijven de koekjes knapperig en behouden ze hun hardheid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x