Sicilië in 6 dagen - deel I

  • Geplaatst op
  • Door Maurijn Bakker
  • 0
Sicilië in 6 dagen - deel I

Dag 1: Ezeltje prik

Met Italiaanse temperaturen in Nederland vertrekken we vanaf Eindhoven voor een vlucht van 2 uur en 45 minuten richting Sicilië. Eenmaal geland is Tobias on-Italiaans op tijd om ons op te halen. We nemen nog even snel een biertje met een arancino, om daarna richting Catania te rijden. De klassieke Peugot 4 is inmiddels geruild voor een Polo. Een mooie klassieker is niet meer, maar we krijgen er airco voor terug. Eenmaal in Catania aangekomen duiken we een aantal kleurrijke kroegjes in. Luttele minuten later wordt de eerste Siciliaanse wijn meester gemaakt. Het is die avond niet de laatste. Eten doen we bij Fud (Food op z’n Italiaans). Je moet van goede huize komen wil je betere burgers vinden dan hier. Vincent en Tobias gaan voor de klassieker, Erwin en ik voor ezel en buffalo. Dit was de eerste keer ezel en ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ezeltje prik heeft een hele andere betekenis gekregen. Wat een heerlijk zacht zoete smaak! De avond sluiten we af met biertjes in lokale kroegen waar oude bekenden ons overhalen om vooral nog een rondje te doen…


Dag 2: The Godfather

Na heerlijk uitgeslapen te hebben worden we, lichtelijk brakjes, wakker in het vertrouwde Letojanni, het pittoreske kustplaatsje waar Tobias al jaren woont. Aan het strand is men druk bezig alle strandtenten en restaurants voor het zomerseizoen op te bouwen. We besluiten het ontbijt en de lunch te combineren bij onze ‘peetmoeder’ Pina die hier Arco Rosso runt, een typisch Siciliaans restaurant met geweldige visgerechten. Geen idee of ze er überhaupt een kaart hebben, je kunt er altijd een keuze maken wat er die dag in huis is. Wij gaan voor pasta vongole met o.a. kappertjes en olijven. Daarna delen we een gegrilde vis die heerlijk op smaak is gebracht met allerlei Italiaanse kruiden. Uiteraard ontbreekt een frisse witte wijn niet. In de middag vertrekken we naar Savoca en drinken Aperol Spritz op het terras van de door de Godfather film beroemde Bar Vitelli en voelen ons natuurlijk echte Godfathers. Om in de maffiasferen te blijven gaan we naar Calatabiano, een echt maffia dorpje waar die dag Festa di San Filippo Siriaco plaatsvindt. ’s Avonds eten we bij een lokaal restaurant, waar naast ons ook de hele familie van de eigenaar aanschuift. Eén en al gezelligheid!

Binnenkort deel 2.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden