Basilicumolie

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Basilicumolie
  • Basilicumolie
  • Basilicumolie
€ 8,95 Incl. btw

-Wat-
*extra vierge olijfolie met basilicum uit Sicilië*
-Smaak-
*kruidig met een tikkeltje zoet*
-Lekker bij-
*vis, vlees, pasta’s en salades*
-Inhoud-
*250 ml*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Basilicumolie

De basilicumolie van Gulino is een verassende en verfrissende smaakmaker bij allerlei salades, pastasauzen en soepen. De basilicum geeft een intense en mediterraanse smaak aan uw gerechten. En met deze top kwaliteit olijfolie van Gulino kun je het overal toepassen. Eenvoudig, lekker en veelzijdig in de keuken!

Inhoud 250 ml
Ingrediënten extra vierge olijfolie, verse basilicum
Gebruik over pasta, verse (pasta) salades of door tomatensoep, wok- en stoofgerechten
Regio Chiaramonte Gulfi, Ragusa, Sicilië
Producent Oleficio Gulino
Productiegebied Iblei heuvels
Hoogte 400 - 600 meter boven zeeniveau
Olijven Tonda Iblei
Oogsttechniek met de hand geoogst
Oogstperiode van 20 oktober tot 30 november


Olijfolie met basilicum

Sinds 1880 werkt de familie Gulino met veel toewijding aan de plantage en cultivering van olijfbomen in de heuvels van Chiaramonte Gulfi. Grootvader Giovanni Gulino stichtte de eerste molen, en sinds die tijd hebben vijf generaties leiding gegeven aan de onderneming. Het is de traditie en toewijding, gecombineerd met een zeer geavanceerde productiemethode waardoor de verfijnde aroma’s direct in de flessen worden opgevangen. De olijven voor deze basilicumolie worden met de hand geplukt, en koud geperst. Tijdens het persen worden de verse basilicum bij de olijven gedaan. De olie mengt zich als vanzelf met de etherische olie van de basilicum en is daardoor een 100% natuurlijk product zonder additieven.

 100% extra vierge olijfolie
Koud geperst, verse basilicum
 Smaakmaker bij elk gerecht

Gebruik

Deze basilicumolie van Gulino geeft uw gerechten een extra mediterraanse tintje. Het is een prachtig groen ogende olie die te gebruiken is als smaakmaker bij o.a. salades, soepen en pasta sauzen. Door het fijne karakter kan je deze basilicum olijfolie het beste niet opwarmen.

RECEPT
Pasta alla Carrettiera (4 personen)

Pasta alla Carrettiera is een traditionele pastasaus welke veel wordt gegeten in het zuidoosten van Sicilië. Het is een eenvoudig pastagerecht geserveerd met een pittige saus gemaakt van verse tomaten. De basilicumolie komt uitermate goed tot zijn recht bij dit gerecht omdat de olie niet wordt opgewarmd.

Benodigdheden:
- 400 gram pasta (maccheroncini of tagliatelle)
- 1 kg verse kleine tomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- ½ kopje basilicumolie
- 100 g ricotta salata (gezouten ricotta) of geraspte pecorino
- snufje suiker (als de tomaten erg zuur zijn)
- 1 rode peper
- snufje zout
- optioneel: geroosterde aubergine

Bereiding:
1. Blancheer een handjevol verse tomaatjes voor 30 seconden in kokend water en schil en snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes.
2. Laat de tomaten samen met een ruime scheut basilicum olijfolie, knoflook, zout en rode peper in kleine stukjes gedurende een uur samentrekken.
3. Kook de pasta met wat zout.
4. Giet de pasta af en meng goed met de tomatensaus.
5. Serveer met pasta en nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
6. Ook lekker als je er geroosterde aubergine plakjes bij serveert

Bewaren van basilicumolie

Olijfolie is in principe lang houdbaar, maar het is wel aan te raden de olie te bewaren op een koele en donkere plek.

Bekijk hier het verhaal van Oleficio Gulino

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x