Balsamico Parels met Truffel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Balsamico Parels met Truffel
  • Balsamico Parels met Truffel
€ 9,95 Incl. btw

-Wat-
*Balsamico parels met truffel*
-Smaak-
*zoet met delicate truffel*
-Lekker bij-
*wild, gevogelte, kazen, groenten, risotto*
-Inhoud-
*50 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Balsamico Parels met Truffel

Balsamico parels met truffel zijn absolute smaaksensatie! Door middel van een bijzondere gastronomische techniek, het zogenaamde moleculair koken, zijn deze bolletjes tot stand gekomen. Deze balsamico parels van Leonardi combineren het zoete van balsamicoazijn met de delicate tinten van truffel. Een werkelijke bijzondere combinatie waarmee u blijvend indruk zal maken op uw gasten!

Inhoud 50 gram
Ingrediënten aceto balsamico, truffel
Producent Acetaia Leonardi
Merk Don Giovanni
Regio Modena, Italië

De parels zijn gemaakt door middel van een innovatief proces, genaamd ‘inverse spherification’. Deze methode uit de moleculaire keuken creëert een dunne, tere buitenlaag met een zachte, vloeibare kern van ambachtelijke balsamicoazijn en truffel.

  Uniek product uit de moleculaire gastronomie
  Volle zoete smaak met delicate truffel
  Ideaal als garnering

Balsamico parels met truffel gebruiken

Deze parels worden gezien als het ‘kaviaar uit Modena’ en zijn perfect als garnering. Door de combinatie met truffel is dit uitstekend bij gegrild wild, zoals zwijn, hert, fazant. Maar ook een gekonfijte eendenborst zal nog beter tot zijn recht komen met deze bijzonder balsamico parels. En wat te denken van foie gras, kip en andere soorten gerild en gebraden vlees. Daarnaast kunt u het ook serveren op een lepel bij verschillende kazen. Kortom, een prachtige garnering voor vele gerechten.

Na opening zijn de balsamico parels met truffel nog zo’n 6 maanden houdbaar in de koelkast.

Leonardi balsamico

Acetaia Leonardi is een familiebedrijf op het platteland van Modena dat al decennialang bestaat. Het balsamico azijn wordt al sinds 4 generaties volgens onveranderde traditie gemaakt. Alle balsamico producten zijn gemaakt van ingrediënten uit de lokale wijngaarden rond de boerderij, zoals de typische Trebbiano druif en Lambrusco druif. Uit deze twee druiven wordt het gekookte druivensap, most, verkregen. Dit is het basisingrediënt voor alle balsamicoproducten die in de talrijke houten vaten rijpen op de zolders van de ‘Acetaia’. Dit oude azijn heeft een rijke geschiedenis, zo komt balsamico terug in oude geschriften waar het werd aangeboden als luxe cadeau aan adelen, koningen en intellectuelen. Ook werd het vaak opgenomen in bruidsschatten vanwege zijn geneeskrachtige en digestieve eigenschappen en het feit dat het werd gezien als afrodisiacum. Het label Don Giovanni is een complete collectie van balsamico producten speciaal ontworpen voor de culinaire liefhebbers. Het brede assortiment omvat traditionele balsamico van Modena D.O.P.,  balsamico van Modena I.G.P., crèmes, witte balsamico, saba en balsamico parels.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x