Amandel Crème

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Amandel Crème
  • Amandel Crème
  • Amandel Crème
  • Amandel Crème
  • Amandel Crème
  • Amandel Crème
€ 4,95 Incl. btw

-Wat-
*heerlijke zachte amandel crème*
-Smaak-
*zacht zoete amandelsmaak*
-Lekker bij-
*op brood, croissants en voor bereiding van taart en cake*
-Inhoud-
*220 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Amandel Crème

Deze amadelpasta is gemaakt van de beste kwaliteit witte amandelen. Zij vormen de basis voor deze heerlijke zachte zoete amandelcrème. De crème is gemaakt naar typisch Siciliaans recept en is naast een natuurlijke zoete lekkernij ook nog eens gezond!  

Inhoud 220 gram
Ingrediënten amandel (20%), suiker, plantaardige oliën en gedeeltelijk gefractioneerde vetten, magere melkpoeder, melkeiwit, soja lecithine
Gebruik op brood, crêpes, cake, taart


Crème gemaakt van amandelen 

De witte amandelen die worden gebruikt voor deze heerlijke zoete delicatesse komen uit de regio Agrigento, in het zuiden van Sicilië. De glooiende heuvels in deze zuidelijke regio staan vol met prachtige amandelbomen boomgaarden. Het is  een schitterend gezicht als de amandelbloesem zich laat zien in het voorjaar! Amandelen worden geoogst in de maand augustus en moeten daarna enkele maanden goed drogen voordat ze kunnen worden geconsumeerd. Deze amandelcrème is gemaakt van alleen de beste kwaliteit gemalen witte amandelen die reeds ontdaan zijn van het bruine vliesje. Hierdoor heeft de amandel crème geen bittere en droge smaak. Bovendien is de crème gemaakt van volledige gemalen amandelen en niet van het goedkopere pulp.

Amandecrème houdt ook nog eens rekening met je gezondheid. De crème bevat namelijk geen transvetzuren, heeft geen chemische toevoegingen of bewerkingen ondergaan en heeft een zeer laag gehalte aan koolhydraten en is rijk aan vezels. Met zijn lage koolhydratengehalte past amandelcrème dan ook uitstekend in een gezond dieet.

 Heerlijk op brood! 
 Unieke delicatesse uit Sicilië
√ Geschikt om te bakken

Gebruik 

De amadelcrème past perfect bij het ontbijt, bijvoorbeeld op verschillende soorten brood, crackers of beschuit, maar u kunt deze crème ook gebruiken als vulling bij het maken van allerlei soorten cakes, taarten, koekjes en desserts.

RECEPT
Italiaanse crostatataart met amandelcrème

De crostata is een typisch Italiaanse taart met een krokante bodem (pasta frolla of zanddeeg), meestal gevuld met een laag confituur. Deze variant is echter gemaakt met amandelcrème vulling. Presenteer de crostata als ontbijt of als tussendoortje bij de koffie of thee.

Benodigdheden:
- 300 gr bloem
- 2 eieren
- 90 gr boter
- 100 gr suiker
- zeste van 1 citroen
- 1 theelepel bakpoeder
- potje amandelcrème

Bereiding:
Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de suiker, boter, eieren, citroenzeste en de bakpoeder. Meng alles snel en vorm een bol. Rol de bol in vershoudfolie. Laat minstens een half uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Leg het in een ingevette en met bloem bestuifde bakvorm. Doe er een ruime hoeveelheid amandelcrème op en smeer uit. Vorm met de rest van het deeg linten. Leg ze op de amandelcrème. Druk met de tanden van een vork langs de boord van de taart om een te dikke laag deeg te voorkomen. Bak de taart gedurende 40 minuten op 180°C. Bon appetito!

Bewaren

Bewaar de crème op een koele, droge plek. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren en voor gebruik even op kamertemperatuur laten komen voor betere smeerbaarheid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x