Aceto Balsamico di Modena I.G.P. 2 ster (4 jaar)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Aceto Balsamico di Modena I.G.P. 2 ster (4 jaar)
€ 7,50 Incl. btw

-Wat-
*Aceto Balsamico di Modena I.G.P. 2 sterren*
-Smaak-
*licht zuur en friszoet*
-Lekker bij-
*salades, gegrild vlees, groenten, sauzen*
-Inhoud-
*250 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Aceto Balsamico di Modena I.G.P. 2 ster (4 jaar)

Aceto Balsamico di Modena I.G.P. is een dressing bestaande uit enerzijds most van Trebbiano druiven en anderzijds wijnazijn. De familie Leonardi maakt al honderden jaren één van de beste Aceto Balsamico. Het is daarmee niet alleen een begrip in de regio, maar zelfs wereldwijd! De 2 sterren geven aan dat deze balsamico dressing 4 jaar heeft gerijpt in de houten vaten van de ‘batteria’, de zolder waar de azijnen rijpen. Erkenning voor de kwaliteit kwam onder andere in 2011 toen deze lijn werd uitgeroepen tot beste balsamico door het International Taste & Quality Institute (ITQI).

Inhoud 250 ml
Ingrediënten druivenmost, wijnazijn
Producent Acetaia Leonardi
Merk Don Giovanni
Regio Modena, Italië
Zuurgraad ± 6%
Oorsprongsbescherming Indicazione Geografica Protetta (I.G.P.)
Rijping 4 jaar

 
 Prijswinnaar!
 Ideaal voor salades en gegrild vlees
 Uit Modena, Italië

Aceto Balsamico di Modena I.G.P. 2 sterren gebruiken

Met zijn leeftijd van 4 jaar is deze balsamico dressing uitermate geschikt voor salades, gekookte en rauwe groenten, verschillende sauzen, maar ook gegrild vlees. Hoewel voor balsamico begrippen deze dressing nog steeds relatief jong is krijgt het al wel wat meer zoete hinten. Om nog lang te genieten van deze Aceto Balsamico di Modena I.G.P. is het aan te raden de fles altijd donker en koel te bewaren.

Leonardi balsamico

Acetaia Leonardi is een familiebedrijf op het platteland van Modena dat al decennialang bestaat. Het balsamico azijn wordt al sinds 4 generaties volgens onveranderde traditie gemaakt. Alle balsamico producten zijn gemaakt van ingrediënten uit de lokale wijngaarden rond de boerderij, zoals de typische Trebbiano druif en Lambrusco druif. Uit deze twee druiven wordt het gekookte druivensap, most, verkregen. Dit is het basisingrediënt voor alle balsamicoproducten die in de talrijke houten vaten rijpen op de zolders van de ‘Acetaia’. Dit oude azijn heeft een rijke geschiedenis, zo komt balsamico terug in oude geschriften waar het werd aangeboden als luxe cadeau aan adelen, koningen en intellectuelen. Ook werd het vaak opgenomen in bruidsschatten vanwege zijn geneeskrachtige en digestieve eigenschappen en het feit dat het werd gezien als afrodisiacum. Het label Don Giovanni is een complete collectie van balsamico producten speciaal ontworpen voor de culinaire liefhebbers. Het brede assortiment omvat traditionele balsamico van Modena D.O.P.,  balsamico van Modena I.G.P., crèmes, witte balsamico, saba en balsamico parels.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x